Punczman Eszter

Eszter

pszichológus

Punczman Eszter vagyok, 2021. szeptembertől a Gyermekek Háza pszichológusa, mellette főállású édesanya. 
2009-ben diplomáztam Pszichológia szakon a Károli Gáspár Református Egyetemen. Jelenleg az ELTE Tanácsadó szakpszichológus képzés hallgatója vagyok, Család és Párkapcsolati Tanácsadás szakirányon, és NLPt „practitioner” szintű alkalmazója. A Zágrábi Egyetem Etnológia és Kulturális antropológia szakon folytatok PhD tanulmányokat többrétegű kisebbségi és nemzetiségi identitás témakörben.


Pszichológusi szakmai életutam változatosnak mondható: dolgoztam óvodapszichológusként; idegsebészeten neuropszichológiai felmérésekből szereztem gyakorlatot; munkaügyi kirendeltségeken pszichológiai és pálya tanácsadásokat és motivációs tréninget folytattam munkanélküliekkel. 2020. óta iskolapszichológusként támogatom a gyermekek kiteljesedését, szüleik és pedagógusaik munkáját.


Vallom, hogy minden felmerülő nehézség, akadály egy kihívás, vagyis egy lehetőség arra, hogy megtanuljunk valami újat magunkról és környezetünkről, ezáltal gazdagodjunk, fejlődjünk, sikeresebben alkalmazkodjunk egymáshoz. Iskolapszichológusként hiszem, hogy ‘A megoldás’ a rendszerben rejlik: család, diák, pedagógus együttes mozgósításában, megértésében, elfogadásában és együttműködésével lehetséges úgy, hogy eközben tiszteletben tartsuk egymás kompetencia határait, kötelességeit, egyéni szükségleteit és lehetőségeit.