Vajna Kinga

Kinga

tanító

Világéletemben tanító néni szerettem volna lenni. Ez a vágyam 1985-ben teljesült. A Budapesti Tanítóképző Főiskola elvégzése után egy belvárosi iskolában kezdtem dolgozni, itt szembesültem először azzal, mennyire különbözőek a gyerekek. Ekkor még nem tudtam mit és hogyan, de éreztem, valamin változtatnom kell. Aztán szépen sorban megszületett a három gyermekem és végül anyaként találkoztam a megoldással, mikor lányom felvételt nyert a Gyermekek Házába. Két évvel később, 1997-ben ért az a megtiszteltetés, hogy tanítani kezdhettem ebben az iskolában.

Eleinte csak a kicsikkel foglalkoztam, most már – tovább képezve magam – a felsősöket is taníthatom. Nap, mint nap örömmel jövök az iskolába, valóban második otthonommá vált. Minden gyerekkel szeretek foglalkozni, a foga-nincs elsőstől kezdve a nagy kamasz nyolcadikosig, csuda jó látni, ahogy érett, gondolkodó fiatallá válnak.

Fontos számomra az is, hogy komoly együtt gondolkodó csapatban dolgozhatok, ahol az új kihívásokkal együtt nézhetünk szembe; egy olyan közösség tagja lehetek, ahol mindig találok segítő kezet, ha szükségem van rá.

kapcsolat: kinga@gyermekekhaza.hu