Határtalanul

Hatartalanul_logo_2019

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával.

A 10. osztály a Rákóczi nyomában járt 5 napot a Felvidéken.

Már az első napon bakancstúrát tettünk a Szlovák Paradicsom keleti részén. A Hernád-áttörés egy részét jártuk be, amely a Nemzeti Park egyik legszebb része, ahol a Hernád folyó a szűk kanyon közé zárva kanyarog. Vaslétrák, mászóvasak, fémhidak és pallók segítették a biztonságos túrázást.

A következő napokban ellátogattunk Lőcsére, felmásztunk a kálváriadombon található Mária-templomhoz is. Jártunk Márkusfalván a Máriássy kastélyban, egy gyönyörű bútor és hangszertörténeti kiállítást tekintettünk meg. A hangversenyteremben Bővíz Rozi zongorajátékát élvezhettük.

Kassára is elutazunk, ahol megismerkedtünk a főtér nevezetességeivel. Jártunk a Bodrogszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában.

Borsiban, II. Rákóczi Ferenc szülőkastélyában töltöttünk több órát kisebb csoportokra osztva, ahol kiállítás, szabadulószoba (minden csoport sikeresen kiszabadult) és VR játék tette izgalmassá az eltöltött időt.

Eperjes városában a történelmi városközpontban, ami a Felvidék legrégebbi városi műemlék-rezervátuma – éppen kirakodóvásár volt, többen helyi kincsekkel gazdagodtak.

A gyönyörű tájból kimagasló Szepesi várat többször is láthattuk, de nem álltunk meg a vár tatarozása miatt.  

Ótátrafüreden felkerestük a közkedvelt savanyúvíz-forrást. Megkerültük a Csorba-tavat, sétáltunk a meseszép tengerszem körül. Felmásztunk a Poprádi-tóhoz, gyönyörű, vadregényes helyeken jártunk.

Köszönet a Határtalanul program szervezőinek!

A hetedik osztályos tanulóink a déli harangszó nyomába indultak a Határtalanul program keretében.

Jártak Palicson, a tónál, Szabadkán a csodálatos szecessziós zsinagógában és a Városházán.

Részt vettek egy vidám hangszerbemutatón, hajóztak a Duna-Tisza találkozásánál, látták a híres Nándorfehérvár várát, a diadal helyszínét, Óbecsén pedig egy interaktív kiállításon vettek részt.

Tartalmas, jó kirándulás volt, örök emlék marad.