Boldog szülinapot Budapest!Budapest 150. születésnapját – iskolánk összes tanulóját és tanárát megmozgató – élményekkel teli témahéttel ünnepeltük.

A tagozatok (alsósok, felsősök, gimisek) más-más módon közelítették meg a témát, de a nyitó napon együtt gyújtottunk 150 gyertyát az ünnepi tortákon, és hallgattuk meg a kicsik mókás utazását a 4-es 6-os villamoson, majd a gimisek budapesti dalcsokrát.

Az aula is ünnepi díszbe öltözött, az irodalmi, a fotó- és videópályázatra készült munkák, az óriás színező, a kicsik buli villamosai, a könyvtár üvegfalán kanyargó Duna és a hídmakettek, a pesti muzsika ünnepre hangolta a belépőket.

Témahetünk mottóját Cseh Tamás dalából választottuk: „Itt van a város, vagyunk lakói…” s ennek a gondolatnak a jegyében születtek a kreatív munkák. Városfelfedező túraútvonalak, kisfilmek, plakátok, interjúk … megannyi ötlet valósulhatott meg ebben a néhány napban.

A csapatok beszámolójával zártuk projektünket, a diákmunkák Esterházy Péter gondolatát tükrözték: „Budapest formáját az adja meg, hogy milyen hangulatban van, aki nézi”, és mi jókedvűen, sokféleképpen néztünk örökifjú fővárosunkra.

A születésnapi eseményekről fénylépeket itt tudtok megtekinteni.