Kisgyörgy Anikó

Kisgyörgy Anikó

gyógypedagógiai asszisztens

Már 5 éve abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szülőként betekintést nyerhetek a Gyermekek Háza Világába. Miután gyakorlati időmet is itt tölthettem, 2018. szeptemberében gyógypedagógus asszisztensként is csatlakozhattam a Gyermekek Háza nagyszerű csapatához. Fantasztikus dolog megtapasztalni, hogyan lehet sérült gyermekeket segíteni a különböző élethelyzetekben, közösségben. Számomra ez a szemlélet, hogy az iskola integrál sérült gyermekeket a legjobban elfogadható, mivel az együttnevelés, a sérült gyermekeknek és ép társaiknak is sok pozitívumot ad és segítséget nyújt személyiségfejlődésükhöz, és a társadalomba való beilleszkedésükhöz.

Gyógypedagógus asszisztensként a gyógypedagógusokkal, tanítókkal együttműködve megtanítjuk a gyermekeket együtt élni fogyatékosságukkal, de ugyanakkor célunk, hogy képesek legyenek fejlődni és eredményeket elérni. Növeljük önbizalmukat a lehető legkisebb segítségnyújtás elvének alkalmazásával.

Idén kisfiam is elsős lett, most már Ő is részese lehet ennek a fantasztikus közösségnek. Boldoggá tesz csillogó szeme, jó látni, hogy minden nap örömmel jön iskolába.

kapcsolat: aniko@gyermekekhaza.hu