Simon Réka

dav

könyvtárostanár

Az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán diplomáztam. Szerencsés vagyok, mert a hivatásom egyben a hobbim is. Mindig is sokat olvastam, imádom a könyveket kézbe venni, irodalomról beszélgetni. Egy iskolai könyvtár igazán színes, inspiráló környezet, ahol sosincs idő unatkozni. Örömteli kihívás, hogy a könyvtári foglalkozások során a gyerekeknek is átadhassam az olvasás és a könyvek szeretetét!

Szívesen veszek részt továbbképzéseken, hiszen – ahogy a minket körülvevő világ – az olvasók és az irodalmi szövegek is állandóan változnak. Igyekszem naprakész lenni mind a frissen megjelent kiadványok és a kortárs irodalom, mind a módszertan terén. Mottóm az „irodalom élményesítése”.

2016-ban ismertem meg a lelkes „gyéhás” olvasókat. 2021-ben, a Gyermekek Háza önálló intézménnyé válásakor pedig izgatottan vállalkoztam a feladatra, hogy a diákok, a szülők és a kollégák együttműködésével egy teljesen új könyvtárat alakítsunk ki az Ő igényeikre szabva. Remélem, hogy a közös munkánk eredményeként a betűzgető kisiskolások játszva válnak értő olvasóvá, majd érnek gondolkodó felnőtté!

kapcsolat: s.reka@gyermekekhaza.hu